LAMAN TULIS ENTRI AGAMA RESIPI TIPS PETUA INFORMASI REVIEW BLOG REVIEW NOVEL LIRIK & YOUTUBE PETA LAMAN

Ahad

KENTANG LECEK

 BAHAN
6-8 biji Kentang ( rebus hingga empuk)
1 sudu besar butter
1/2 cawan susu cair/segar
sedikit lada sulah dan garam
CARA
Satukan kentang rebus, butter, garam dan lada sulah kemudian lecek hingga hancur.
Masukkan susu cair/segar. Kacau hingga rata. Kalau rasa- rasa terlalu pekat boleh ditambah sedikit lagi

16 ulasan:

  1. Ok gak..ni..asik beli kat Kfc..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la...mungkin tak sesedap kfc tapi di jamin sedap..hehehe...

      Padam
  2. sedapnya... suami mia suka sangat ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. simple je kan? jom la try..bubuh serbuk lada hitam lebih sikit g sedap...

      Padam
  3. assalamualaikum atiqah...sedap nyer kalau dpt makan ni...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam...sedap sis..resipi pun simple je,semua bahan leh dapat kat dapur kita...

      Padam
  4. Sedapnya..nak cubalah..terima kasih kak kongsi resipi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..lupa nak tanya akak..ada tak rasa macam kentang putar kfc tu..hehe.

      Padam
    2. bagi akak kentang putar home made ni tak leh la nak tandingi kfc koz dorg ada secret recipe nye,hehehe,tapi di jamin puas hati tau? tambah lah lserbuk lada hitam lebih,lagi sodap ...aini try dulu,pas tu komen kat akak ye?

      Padam
  5. ermm ... macam sedan jer .. nak cube buat la

    BalasPadam

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih Sudi Baca Entri Ini...
Sebarang Komen Dan Komplen Amat Di Hargai....
T.Q.V.M.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK UNTUK KE ATAS
 

Belong ToDiari Resipi | Designed All Reserved By KathyR’bain78